Pages

Monday, 14 November 2011

Chocolate Moist Cupcake with Chocolate Creamcheese frosting

Sebenarnya, respi asas kek chocolate moist boleh dialter jadi resepi cupcakes. Untuk buat kapkek saya yg ni a little bit different, saya guna chocolate creamcheese...
















Bahan-Bahan
Kek

  • 1/3 cawan minyak masak
  • 1 cawan buttermilk (Campuran satu cawan susu segar/susu cair dengan satu sudu besar cuka)
  • 2 biji telur
  • 1 1/4 cawan tepung
  • 3/4 cawan serbuk koko
  • 1 sudu k baking soda
  • 1/2 sudu k baking powder
  • 1 susu k garam
Frosting
  • 1/2 paket creamcheese
  • 1/4 cawan butter
  • 3-4 cawan gula icing
Cara-cara
Kek
  1. Campurkan kesmua bahan basah.
  2. Campurkan kesemua bahan kering
  3. Campurkan kedua-dua bahan kering dan basah sampai sebati (cukup sekadar sebati, jangan terlalu lama, nama kek keras)
  4. Susun dalam Cupcakes liner dan bakar dalam oven yg telah dipanaskan 180 darjaha celcius.
  5. Bakar selama 25-30 minit.
  6. Sejukkan sebelum letak frosting
Chocolate Creamcheese.
  1. Campurkan kesemua bahan.
  2. Pukul sampai kembang.
  3. Sapu pada cupcake.

No comments:

Post a Comment

Monday, 14 November 2011

Chocolate Moist Cupcake with Chocolate Creamcheese frosting

Sebenarnya, respi asas kek chocolate moist boleh dialter jadi resepi cupcakes. Untuk buat kapkek saya yg ni a little bit different, saya guna chocolate creamcheese...
















Bahan-Bahan
Kek

  • 1/3 cawan minyak masak
  • 1 cawan buttermilk (Campuran satu cawan susu segar/susu cair dengan satu sudu besar cuka)
  • 2 biji telur
  • 1 1/4 cawan tepung
  • 3/4 cawan serbuk koko
  • 1 sudu k baking soda
  • 1/2 sudu k baking powder
  • 1 susu k garam
Frosting
  • 1/2 paket creamcheese
  • 1/4 cawan butter
  • 3-4 cawan gula icing
Cara-cara
Kek
  1. Campurkan kesmua bahan basah.
  2. Campurkan kesemua bahan kering
  3. Campurkan kedua-dua bahan kering dan basah sampai sebati (cukup sekadar sebati, jangan terlalu lama, nama kek keras)
  4. Susun dalam Cupcakes liner dan bakar dalam oven yg telah dipanaskan 180 darjaha celcius.
  5. Bakar selama 25-30 minit.
  6. Sejukkan sebelum letak frosting
Chocolate Creamcheese.
  1. Campurkan kesemua bahan.
  2. Pukul sampai kembang.
  3. Sapu pada cupcake.

No comments:

Post a Comment