Thursday, 12 July 2018

Alhamdulillah, setelah hampir 3 minggu selepas raya korban, daging korban masih banyak.Ini yg buat saya bangga ngan orang Pulau Tawar ni. Semua pemurah. Raya yg lepas , dalam 17 ekor lembu dan kerbau yang berjaya ditumbangkan. Hasil daripada kesedaran masyarakat stempat tempat tentang kelebihan berkorban, kami sekeluarga mampu menikmati daging dalam 3 minggu berturut.



Berbalik kepada tujuan asal, lepas saya pulang ke kampung pada hari sabtu lepas, mak bagitau, ada 3 kilo lagi daging kerbau yang berbaki. Saya pun pikirla, nak buat apa ye.Belum sempat abes pikir, mak suruh buat sup daging. Saya pun on je la... Kebetulan kakak saya dalam berpantang, jadi buat sup utk orang tak berpantang dan yang berpantang.

Nasib baik mak saya tokey kedai, jadi barang2 utk memasak memang sentiasa ada kat rumah. Takdelah susah2 nak pegi beli barang nak buat sup ni. Semua lengkap, cengkih, bunga lawang, buah pelaga, kulit kayu manis dan macam2 lagilah..





No comments:

Post a Comment

Thursday, 12 July 2018

Alhamdulillah, setelah hampir 3 minggu selepas raya korban, daging korban masih banyak.Ini yg buat saya bangga ngan orang Pulau Tawar ni. Semua pemurah. Raya yg lepas , dalam 17 ekor lembu dan kerbau yang berjaya ditumbangkan. Hasil daripada kesedaran masyarakat stempat tempat tentang kelebihan berkorban, kami sekeluarga mampu menikmati daging dalam 3 minggu berturut.



Berbalik kepada tujuan asal, lepas saya pulang ke kampung pada hari sabtu lepas, mak bagitau, ada 3 kilo lagi daging kerbau yang berbaki. Saya pun pikirla, nak buat apa ye.Belum sempat abes pikir, mak suruh buat sup daging. Saya pun on je la... Kebetulan kakak saya dalam berpantang, jadi buat sup utk orang tak berpantang dan yang berpantang.

Nasib baik mak saya tokey kedai, jadi barang2 utk memasak memang sentiasa ada kat rumah. Takdelah susah2 nak pegi beli barang nak buat sup ni. Semua lengkap, cengkih, bunga lawang, buah pelaga, kulit kayu manis dan macam2 lagilah..





No comments:

Post a Comment