Pages

Sunday 5 April 2020

Dinner Roll

This is one of my go to recipe for dinner roll. Resepi ni saya guna sudah hampir 7 tahun dan sampai sekarang saya guna resepi ni utk buar roti. Malahan dengan resepi yang sama juga saya guna untuk meniaga dalam tempoh 7 tahun tu.
Rotinya lembut dan boleh diguna pakai untuk macam-macam jenis roti lagi.
Dalamnya sangat lembut. Tapi disebabkan roti ji hanya gunakan bahan yg paling asas, kelembutannya cuma bertahan 2 - 3 hari sahaja dan tak tahan lama sebab tiada pengawet. 
-Tepung
-Air
-Garam
-Gula
-Yis
-Minyak
Selain guna kaedah letak tempat panas nak naikkan doh, boleh jemur tengah bawah matahari juga. Saya guna kaedah letak air panas tu sebab saya buat roti tu malam². Malam² takde matahari.

No comments:

Post a Comment

Sunday 5 April 2020

Dinner Roll

This is one of my go to recipe for dinner roll. Resepi ni saya guna sudah hampir 7 tahun dan sampai sekarang saya guna resepi ni utk buar roti. Malahan dengan resepi yang sama juga saya guna untuk meniaga dalam tempoh 7 tahun tu.
Rotinya lembut dan boleh diguna pakai untuk macam-macam jenis roti lagi.
Dalamnya sangat lembut. Tapi disebabkan roti ji hanya gunakan bahan yg paling asas, kelembutannya cuma bertahan 2 - 3 hari sahaja dan tak tahan lama sebab tiada pengawet. 
-Tepung
-Air
-Garam
-Gula
-Yis
-Minyak
Selain guna kaedah letak tempat panas nak naikkan doh, boleh jemur tengah bawah matahari juga. Saya guna kaedah letak air panas tu sebab saya buat roti tu malam². Malam² takde matahari.

No comments:

Post a Comment